Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ

    ΣΤΗΝ 6η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

    Η παράσταση Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου, με τη συμμετοχή Ελλήνων, Γερμανών και Τούρκων ηθοποιών θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο της 6ης Θεατρικής Ολυμπιάδας στο Πεκίνο, στο Chang-an Grand Theatre, στις 6 και 7 Νοεμβρίου. Η 6η Θεατρική Ολυμπιάδα, ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της οποίας είναι ο Θεόδωρος Τερζόπουλος, θα πραγματοποιηθεί στο Πεκίνο από 1 Νοεμβρίου μέχρι 25 Δεκεμβρίου κα...ι θα φιλοξενήσει παραγωγές από 50 χώρες. Εκτός από τον Θεόδωρο Τερζόπουλο, συμμετέχουν ο Michael Thalheimer, ο Tadashi Suzuki, ο Zhang Yimou, ο Robert Wilson και άλλοι. Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος θα απευθύνει τον κεντρικό χαιρετισμό στην τελετή έναρξης της Θεατρικής Ολυμπιάδας, την 1η Νοεμβρίου.
    Εκτός από τις παραστάσεις, θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια, συνέδρια και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις. Στις 2 Νοεμβρίου ο Θεόδωρος Τερζόπουλος θα προλογίσει το διεθνές φόρουμ και θα μιλήσει για τον «Ηθοποιό την εποχή της παγκοσμιοποίησης». Στις 4 Νοεμβρίου θα διευθύνει, μαζί με τον συνεργάτη του Σάββα Στρούμπο, στην Κεντρική Ακαδημία Θεάτρου του Πεκίνου εργαστήριο για 50 ηθοποιούς και σπουδαστές της Ακαδημίας.
    Στην παράσταση συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Σοφία Χιλλ, Μελέτης Ηλίας, Σάββας Στρούμπος, Αντώνης Μυριαγκός, Kerem Karaboga, Maximilian Löwenstein, Νικηφόρος Βλάσσης και Αλέξανδρος Τούντας.